Over beeldvorming, imago en reputatie

Kijk op de week

Zo langzamerhand krijg ik de indruk dat iedereen wel uit die winterslaap wakker is geworden en de draad van het gewone leven weer heeft opgepakt. Die sneeuw- en vorstperiode lijkt achter de rug en gaat over in de herfstachtige weersomstandigheden. Een mooi bruggetje: we kunnen terug kijken op een stormachtige week: veel politieke ‘strubbelingen’, zowel bij de onderhandelingsgesprekken als in de Eerste Kamer, een charmeoffensief van Mark Rutte (hij maakt m.i. een soort rondje langs de velden om te zien of hij nog iets aan zijn reputatie kan doen..), protesterende boeren in Europa, protesten tegen (extreem) rechts bij onze oosterburen, cabareteske vertoningen bij de voorverkiezingen in de Verenigde Staten. Maar wat heeft het met ons vak te maken zul je je afvragen. Wel nu: bekijk alles maar eens door de bril van beeldvorming, imago en reputatie.