Nationale Vacaturebank heeft ‘bovengemiddeld regionale’ focus

Met de outdoor campagne ‘Je nieuwe baan is altijd dichtbij’ wil Nationale Vacaturebank duidelijk maken dat je niet per sé ver hoeft te reizen om een baan te vinden die bij je past. De landelijke campagne van de vacaturesite heeft hiermee een ‘bovengemiddeld regionale focus’. 

Eigen dialect

Via in totaal 82 verschillende campagne-uitingen communiceert Nationale Vacaturebank met verschillende doelgroepen in hun eigen dialect of wordt er ingespeeld op de regio of plaats waar deze mensen wonen. Zo hangen er uitingen in Friesland met de boodschap dat er banen zijn waarbij ‘jo yn jo memmetaal prate kinne’ en wordt men in Brabant gewezen op het feit dat je voor een leuke baan ‘beneden de rivieren’ gewoon kunt lunchen ‘bij ons mam’. 

De campagne

De campagne is ontwikkeld door Happiness Amsterdam. Joey Boeters (creative partner): “Hoewel Nederland een klein land is, is elke regio compleet anders. Het was voor ons een mooie uitdaging om op te zoek te gaan naar slimme lokale vondsten om de mensen daar te wijzen op hoeveel banen er eigenlijk in hun woonplaats zijn.

De campagne wordt breed uitgerold via outdoor: met 69 masten langs grote snelwegen, via bushokjes en FSU’s langs regionale wegen. Ook wordt het netwerk van DPG Media ingezet.