Een nieuw begin, een nieuw jaar

Bonen in de pot van Jan Boon Communicatie wenst jou een jaar vol gezondheid en vreugde, zonder al te veel pijn of verdriet toe zodat je het hele jaar geniet. Mooie wensen voor het nieuwe jaar met veel gezondheid en geluk. Mag het nieuwe jaar op alle gebied een jaar worden waarvan je later zegt dat het nog jaren mocht duren.

Bonen Doppen

Wellicht dat je in alle drukte van de afgelopen weken mijn column Bonen Doppen hebt gemist. Hier kun het alsnog lezen. Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar voor de wereld van marketing en communicatie. Er zijn een aantal interessante trends opgekomen die sterk zijn gegroeid in populariteit.

De Week Bekeken

Soms zeg ik wel eens dat we eigenlijk van de 52 weken die in een jaar beschikbaar zijn, we er 6-8-10 weken niet werken. Tijdens vakanties, verplichte vrije dagen en de laatste dagen in december is onze focus totaal op andere dingen gericht. Ook op het gebied van marketing en communicatie gebeurde er de afgelopen weken niet zo veel. Soms nog een toekomstvoorspelling of even terug kijken op 2023. Maar echte ontwikkelingen waren er niet. Zoals ieder jaar waren er weer heel veel transfers die op de eerste dag van dit jaar in gingen en anderen vonden het nodig nieuwe vacatures in de laatste week van de vakantie te publiceren. Dat alles vind je ook terug in deze eerste editie van Bonen in de pot.

Zo geef jij jezelf voor ’24 een vliegende start

Terwijl de kerstman zijn werk heeft gedaan en de nieuwjaarsrecepties achter de rug zijn, is het nu tijd om je te richten op het werk dat voor je ligt. 2024 belooft veel op het gebied van marketing en communicatie, en jij wilt natuurlijk vol energie van start gaan. Maar hoe pak je dat aan?

Voornemens

Nu de tijd van goede voornemens is aangebroken, vraag ik me af: heb jij ze gemaakt? Het is jammer dat de meeste goede voornemens vaak al na drie weken in het nieuwe jaar sneuvelen. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw doelen dit jaar wel worden behaald? Hier zijn wat tips:

Noem het geen voornemens, maar actiepunten:

Vermijd het luchtige karakter van voornemens door ze om te zetten in concrete actiepunten. Maak ze zo klein mogelijk. Bijvoorbeeld, niet alleen “ik wil zichtbaarder worden op LinkedIn”, maar specifiek “ik plaats elke week 3 berichten op LinkedIn op maandag, woensdag en vrijdag”.

Bedenk wat je nodig hebt om aan de slag te gaan

Identificeer wat je nodig hebt om je actiepunten uit te voeren. Moet je tijd inplannen in je agenda? Moet je nieuwe vaardigheden leren? Maak concrete plannen om deze benodigdheden te realiseren.

Zoek een stok

Gedragsverandering is moeilijk, maar het kan makkelijker worden met een stok achter de deur. Vind bijvoorbeeld een business buddy of een accountability partner om elkaar scherp te houden. Afspraken met anderen wegen vaak zwaarder dan afspraken met jezelf. Samenwerken aan doelen is niet alleen effectief maar ook plezierig.

Laat mij jouw stok achter de deur zijn

Laten we samen aan de slag gaan om jouw doelen voor dit jaar te bereiken. In korte tijd maken we werk van je actiepunten. Ik zorg voor de nodige motivatie en fungeer als liefdevolle, maar indien nodig, strenge stok achter de deur.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Plan dan vrijblijvend een gratis gesprek in. Laten we meteen kijken of er een klik is tussen ons.