Verkenner

Wat mij betreft kenmerkte deze week zich in een merkwaardige beeldvorming rond het verkenningsproces. Verkenner Ronald Plasterk moet proberen de opgelopen vertraging in het proces weer goed te maken. De verkenning maakte een valse start, nadat PVV-verkenner Gom van Strien zich terugtrok in verband met vermeende fraude. Ronald Plasterk liet voor het weekend weten meer tijd nodig te hebben voor de verkenning. Hij zegt nu te moeten vaststellen dat de ‘inhoud van de gevoerde gesprekken’ met zich meebrengt dat hij volgende week nog niet klaar is.

Opmerkelijk vond ik de winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2023 EasyToys. Eric Idema directeur van het Veendammer bedrijf is blij met de onderscheiding, die hij ziet als teken dat zijn bedrijf wordt geaccepteerd. De missie van het merk EasyToys is om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om te ontdekken, experimenteren en te genieten van ‘sexual wellness’ en daarmee van de gezondheid en het geluk van je klanten. Na succesvolle samenwerkingen met Hema en Jumbo opende EasyToys een eerste eigen winkel aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Daarnaast wordt er veel verhandeld via de website van de onderneming.