‘Schrijf je éven…?’

Vooroordelen waar communicatieprofessionals klaar mee zijn. Als je ‘iets met communicatie doet’, ken je ze waarschijnlijk wel, de vooroordelen over het vak die je naar je hoofd krijgt geslingerd. Zowel op je werk als in privésfeer. Mensen om je heen snappen meestal niet wat communicatie nou eigenlijk inhoudt en onderschatten het regelmatig. Dit leidt zo nu en dan tot frustraties. Herkenbaar? Claire van Helsdingen deelde onlangs de vooroordelen waar communicatieprofessionals wel klaar mee zijn. Voor de communicatieprofessional zélf en om misverstanden op te helderen.

Ben jij er ook klaar mee?

Jij doet communicatie? Dan kun jij vast heel goed praten. Communiceren… dat kan toch iedereen?! Schrijf jij éven snel wat leuks hierover? Ah, marketing dus. Maak jij even een website en een filmpje? Communicatie is maar bijzaak.

Dit laatste vooroordeel is er eentje waar we als communicatieprofessionals écht van balen: communicatie wordt vaak als bijzaak gezien.

Het is jammer dat mensen communicatie en communicatieprofessionals vaak onderschatten (of soms juist overschatten, met het ‘even snel’ wat maken). Professionele communicatie is voor bedrijven en organisaties onmisbaar. Kortom, wat meer waardering en begrip voor het vak.