Luisteren naar podcast

424 miljoen mensen luisterden naar podcasts in 2022

Podcasts zijn ontzettend populair. Voor communicatieprofessionals en marketeers een interessante contentvorm om in te zetten. Je kunt met weinig kosten en middelen je naamsbekendheid en vindbaarheid vergroten. Maar hoe populair zijn podcasts nou echt? En waarom zou je als marketeer dit medium een kans moeten geven?

Interessante statistieken op een rij

De statistieken zijn verzameld door Spiralytics. De feiten en cijfers zijn verdeeld in: algemene statistieken, het gedrag van de luisteraar en de opbrengsten en voordelen voor bedrijven en merken.

Helaas gaan de feiten en cijfers voor een groot deel over het gebruik in de Verenigde Staten, maar dat maakt het niet minder interessant. Wist je bijvoorbeeld dat vorig jaar wereldwijd meer dan 424 miljoen mensen naar podcasts luisterden? In 2021 luisterde meer dan 82 miljoen Amerikanen naar podcasts, waarbij millennials en generatie Z het grootste deel vormen. En in datzelfde jaar spendeerde een Amerikaanse consument wekelijks zo’n 11,2 uren aan het luisteren naar podcasts. Zo’n 67% van de luisteraars besteedt er wekelijks tijd aan en 38% maandelijks.

Mobiele telefoon

Bijna driekwart van de luisteraars luistert podcasts op hun mobiele telefoon. En iets meer dan de helft (59%) doet dat thuis.

En een interessant feitje voor marketeers: meer dan 51% van de luisteraars besteedt meer aandacht aan de advertenties bij podcasts dan aan andere media. En zo’n 56% overweegt iets aan te schaffen na het luisteren van een podcastadvertentie van een bedrijf of merk. Nieuwsgierig naar alle feiten en cijfers over het gebruik van podcasts? Kijk hier.