Is er cake na de dood?

Monuta uitvaartverzekering wil Nederlanders stimuleren het gesprek aan te gaan over afscheidswensen. Daarom ging de verzekeraar de straat op in vijf verschillende steden in Nederland met de vraag ‘Is er cake na de dood?’

Een plak cake is in Nederland hét uitvaartcliché voor een standaard afscheid. En daarom ook de ideale ‘eetbare gespreksstarter’ om op een open manier het gesprek aan te gaan over persoonlijke afscheidswensen.

Open over afscheid

De activatie past binnen de nieuwe merkstrategie en campagne ‘Open over afscheid’ die samen met Persuade is ontwikkeld. Daarin wil Monuta als afscheidsspecialist openheid omarmen en afscheid ontdoen van complexiteit. Met de activatie wil de verzekeraar mensen aan het denken zetten over hun afscheid en ze aanzetten om hun afscheidswensen vast te leggen.

Als nabestaanden weten hoe iemand het afscheid had gewild, blijven zij niet achter met spijt of het gevoel dat ze niet goed afscheid hebben kunnen nemen. Dat zorgt voor meer ruimte voor het verwerken van het verdriet in plaats van onzekerheid over keuzes.

Onderzoek

Aan de cake-campagne ging een onderzoek naar afscheidswensen vooraf, uitgevoerd door Marketresponse. En wat blijkt? 74% van de Nederlanders wenst nog steeds een ‘doe maar gewoon, standaard’ of ‘klein en intiem’ afscheid. En 56% van de ondervraagden wil voor gasten op zijn of haar uitvaart het uitvaartcliché, ‘koffie en cake’. Slechts één op de tien ziet het afscheid als hun ‘laatste feestje’. In totaal bestond de representatieve steekproef uit 1.502 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Het onderzoeksrapport is hier te vinden.