Social update

Sinds kort heeft LinkedIn er een interessante functie bij: nieuwsbrieven. Je kunt nu naast vanuit je persoonlijke account ook vanuit een bedrijfsaccount een nieuwsbrief versturen. Een nieuw kanaal waarbij je je creativiteit de vrije loop kunt laten en de inhoud helemaal naar je eigen wens kunt vullen.

Waar we al een tijdje lezen en schrijven over dat LinkedIn steeds minder zakelijk wordt, en het platform meer en meer op haar social-zusjes begint te lijken, is dit wat mij betreft een goede stap in de zakelijke richting! Een nieuwe mogelijkheid om content te creëren voor een specifieke groep volgers. Dus niet zomaar voor je hele lijst met connecties (waar een LinkedIn-post wel voor is bedoeld), maar speciaal voor degenen die er actief voor kiezen om jouw nieuwsbrief te ontvangen. Dat laat Sanne Bekkema van Frankwatching ons weten.

Het is geen standaard nieuwsbrief

Een LinkedIn-nieuwsbrief is niet hetzelfde als een ‘standaard e-mailnieuwsbrief’. Het is niet zo dat je bijvoorbeeld elke week een nieuwsbrief maakt, en deze naar de abonnees verstuurt. Op LinkedIn maak je een nieuwsbrief-format aan, waarbinnen je nieuwe updates met je abonnees deelt. Een voorbeeld van een LinkedIn-nieuwsbrief vind je via deze link. En hier vind je nog een mooi voorbeeld.

Deel je een nieuwe editie van je nieuwsbrief, dan komt deze bovenaan je lijst met edities te staan. Je abonnees ontvangen zowel in hun mailbox als via LinkedIn een melding van je nieuwe editie en deze verschijnt ook op je timeline.

Waarom maakt LinkedIn deze keuze?

Met deze nieuwe functie voegt LinkedIn interessante kansen toe voor bedrijven en andere (content)creators. Een extra manier om je publiek op een meer exclusieve manier te bereiken. Daarnaast heeft LinkedIn de nieuwsredactie uitgebreid. Zowel in Nederland (van 2 naar 5 redacteuren) als wereldwijd (naar totaal 200). Daarmee willen ze de berichtgeving omvangrijker en diepgaander maken en meer aan sector specifieke nieuwsvoorziening gaan doen.

De focus lijkt dus op nieuws en de verspreiding daarvan te liggen. Zou dat de nieuwe weg zijn die het platform inslaat, omdat het zakelijke karakter is weggezakt?