Interne communicatietrends 2022

Graag of niet, hybride werken is één van de belangrijkste interne communicatietrends. En hybride werken heeft invloed op de inrichting van onze interne communicatie. Maar er speelt meer: Gaan we andere communicatievormen inzetten? Hoe versterken we binding? Hoe worden we echt divers? En wat betekent dit alles voor leiderschapscommunicatie? In zijn blog geeft Huib Koeleman een inventarisatie van de belangrijkste trends in interne communicatie; hybride en niet-hybride. Van de lijst voor 2021 zijn een paar nog steeds actueel. Andere punten zijn nieuw.

Interne communicatietrends op een rij

  • Faciliteer de discussie rond hybride werken
  • Formuleer een nieuwe visie op interne communicatie
  • Herijk de overlegvormen
  • Vernieuw leiderschapscommunicatie
  • Ontwikkelen een hybride medewerkersreis
  • Optimaliseer taak- en samenwerkcommunicatie
  • Bereik het stille midden
  • Diversiteit en inclusie: kijk eens in de spiegel.