Marketing beter begrepen en gewaardeerd

Omvangrijk Brits onderzoek wijst uit dat veel marketingprofessionals door de covidcrisis in hun kracht werden gezet.

Het strategisch belang dat aan marketing wordt gehecht neemt toe. Dat stelt althans Marketingweek-auteur Charlotte Rogers, naar aanleiding van de 2022 Marketing Week Career and Salary Survey. Marketing wordt volgens respondenten steeds beter gewaardeerd vanwege zijn strategische rol in het bedrijfsleven, wat suggereert dat de bijdrage van marketeers tijdens de lastige momenten in de Covid-crisis een aantoonbaar positief effect heeft gehad op begrip en waardering van het vakgebied en de functie.

Verrassing

Zeker voor wie zich de onheilsgeluiden uit het begin van de pandemie herinnert kan dat nieuws als een verrassing komen. Anderzijds werd al eerder duidelijk dat de ruige economische omstandigheden door veel professionals in het vak juist als uitdagend en inspirerend werden ervaren. Te midden van alle onzekerheid en angst wierpen marketeers zich daarbij veelal op om het voortbestaan ​​van hun bedrijf veilig te stellen, waarbij ze werden ingezet om richting te geven aan merken die worstelden om verder te kunnen kijken dan de volgende dag, laat staan de volgende maand.

De Covid-crisis

heeft ertoe geleid dat marketing in veel bedrijven een grotere bekendheid aan de top van de tafel heeft gekregen en opduikt als een bron van strategisch advies met het vermogen om een ​​koers door zwaar weer te sturen, zo concludeert Rogers op basis van het onderzoek. Het volledig artikel met ook de nodige bevindingen op het terrein van diversiteit in marketing lees je trouwens hier.

Volgens bijna een derde (30,9%) van de 4.463 marketeers die reageerden op de 2022 Marketing Week Career and Salary Survey, heeft marketing de afgelopen 12 maanden een grotere strategische rol in bedrijven gekregen. Het onderzoek wijst ook uit dat nog eens 14,8% zegt dat marketing beter wordt gewaardeerd, terwijl 13,4% beweert dat marketing invloedrijker is.