Verandering is de enige constante

Als je wordt gevraagd om een terugblik te geven op 2021 of vooruit te blikken op 2022 of verder, onderdruk dan de behoefte om te beginnen met: “Verandering is de enige constante”. Dat schrijft Michael Willems, director of strategy & planning bij Dentsu. “Het klinkt intelligent, maar het is een citaat dat zijn kracht allang heeft verloren. Het wordt door gebruikers ervan zelden concreet gemaakt, noch wordt er door omstanders kritisch op doorgevraagd.

Onder invloed van Corona,

opkomende inflatie en nieuwe technologieën kijken we anders tegen ons leven, ons werk, de wereld. Niemand zal dit ontkennen, maar wat kunnen we hiermee? Natuurlijk verandert er ieder jaar veel en zijn we nieuwsgierig naar wat ons te wachten staat, maar is het niet beter om bewust te zijn van langer durende trends, om hier inzichten aan toe te koppelen en deze concreet te maken voor de komende periode? Hiermee voorkomen dat we energie verliezen aan kortstondige hypes en keer-op-keer het wiel opnieuw uitvinden. Dat lijkt mij nu een mooi voornemen”. Aldus Michael Willems.