Online marketeer

Jan Boon Communicatie zoekt voor een opdrachtgever een online marketeer (40 uur) om het online succes te vergroten. Weet jij veel van online marketing en is het tijd voor een volgende stap? Volg je de laatste marketingtrends en is het je passie om e-mail marketing, online advertising, SEO/SEA en social media naar een hoger niveau te tillen? Dan is dit je kans!

Je werkgever

Mijn opdrachtgever heeft op het gebied van verkoop en reparatie van industriële elektronica een zeer sterke internationale positie. Met zo’n 200 medewerkers en een voorraad van 350.000 artikelen leveren we dagelijks snel en deskundig producten aan onze klanten in ruim 110 landen wereldwijd.  

Jouw rol

Om het online succes te vergroten zoekt mijn opdrachtgever een online marketeer die samen met het marketingteam de zichtbaarheid en conversie van het bedrijf gaat vergroten. Door het inzetten van slimme e-mail marketing (automation), online advertising, SEO/SEA en social media weet je de doelgroep optimaal te bereiken. Je bent naast online marketing ook bekend met e-commerce, HTML en het werken met CMS.

Je wordt onderdeel van het MarCom-team (5 fte) en rapporteert aan de teamleider Marketing & Communicatie. Daarnaast werk je nauw samen met de afdelingen Product, Sales en Business Intelligence.

Samen met het marketingteam vergroot je de zichtbaarheid en conversie van mijn opdrachtgever. Je bent bekend met online marketing, met e-commerce, HTML en met het werken met CMS. Je zet creatieve online (product)campagnes op en optimaliseert deze. Je bedenkt en zet (geautomatiseerde) e-mailcampagnes op, samen met afdeling Sales en Product.

Wat ga je doen

 • Schrijven van een strategisch online marketingplan
 • Je zet creatieve online (product)campagnes op en optimaliseert deze
 • Bedenken en opzetten van (geautomatiseerde) e-mailcampagnes samen met afdeling Sales en Product
 • Aansturen van extern bureau voor Google Ads/Shopping en online advertising campagnes
 • Je analyseert resultaten, voert learnings door en stelt rapportages op
 • Je bent medebeheerder van onze social mediakanalen

Jouw profiel

 • Een afgeronde relevante HBO/WO opleiding in Marketing, Communicatie of commerciële richting
 • Minimaal 3 jaar ervaring met online marketing en thuis in de wereld van o.a. Google Analytics/Ads/Tag Manager, display/social advertising, e-mailmarketing en SEO
 • Grote mate van pro-activiteit, zelfstandigheid en een commerciële mindset
 • Je bent analytisch sterk, creatief en kan dit goed vertalen naar concrete campagne voorstellen
 • Je bent op de hoogte van de laatste trends op het gebied van online marketing
 • Je hebt een basiskennis van HTML, CMS en E-commerce
 • Zowel verbaal als schriftelijk goed onderlegd in Nederlands en Engels

Mijn opdrachtgever

De organisatie is met ongeveer 200 medewerkers de specialist in de inkoop, verkoop en reparatie van industriële elektronica voor afnemers over de gehele wereld. Ze dragen bij aan de circulaire economie door gebruikte en defecte elektronica voor bedrijven en fabrieken te reviseren en een tweede leven te geven. Bij hen gelden hoge kwaliteitsnormen. Ze verwachten en waarderen zelfstandigheid, eigen inbreng en teamgeest.

Wat bieden ze

Een prominente rol in de internationale groei van de onderneming en werken in een ambitieus team. Naast een dynamische en informele bedrijfscultuur met uitdagende projecten, bieden ze een goede werksfeer, doorgroeimogelijkheden, uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 27 vakantie- en 13 adv-dagen, een marktconform salaris en pensioenregeling. In eerste instantie wordt een tijdelijk contract aangeboden, maar de intentie is naar een vast dienstverband toe te werken.

Informatie

Meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Jan Boon Communicatie: 06 11 86 20 01 of jan@janboon.com.

Wil je meer weten over deze vacature, neem dan zo snel mogelijk contact met me op: jan@janboon.com!

Stuur zo snel mogelijk je CV met motivatie naar jan@janboon.com.

Je bent bij voorkeur direct beschikbaar

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.