Je verkoop valt of staat met je positionering

Alles begint met het creëren van waarde en de positionering. Niet alleen met de juiste productmarktcombinatie op de proppen komen, maar ook met het juiste verhaal. Het klinkt simpel maar het is juist die basis, dat simpele gegeven dat vaak wordt vergeten. Dat schrijft Tadek Solarz van CMG Nederland in zijn blog.

Soms maken we zaken zo gecompliceerd

dat we vergeten waar het allemaal mee begon. Gaat het om marketing, is het communicatie, reclame of wil je salesleads. Bij B2B-bedrijven tot een man of vijftig zie je vaak dat deze vragen eigenlijk niet goed kunnen worden beantwoord. De discussie gaat vaak over bedrijven die het allemaal aardig op orde hebben. Over marketingmanagers en afdelingen, dashboards en strategieën. Maar de meeste ondernemingen komen niet eens zover en sneuvelen al in de eerste jaren van hun bestaan.