Bonen Doppen

In de Bonen Doppen van januari 2024 kijk ik terug op het afgelopen jaar en probeer een blik te werpen over wat ons dit jaar zal overkomen. Want, dat er in de communicatie- en marketingwereld veel gebeurt zal je niet zijn ontgaan, want je blijft via Bonen in de pot goed op de hoogte.

Ook zal ik een beeld van de veelbelovende toekomst van het communicatie- en marketingvakgebied schetsen. Technologische vooruitgang, verschuivende consumententrends en de impact van social media hebben ons domein drastisch veranderd. In de komende jaren zullen communicatieprofessionals zich moeten aanpassen aan nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

Om te beginnen

Zo rond de jaarwisseling worden we weer overspoeld met voorspellingen voor de komende jaren. Heel vaak worden in deze voorspellingen allerlei trends beschreven. Welke trends zullen doorzetten? Welke trends zullen nu voorbij zijn? Wat zijn de mogelijke nieuwe trends?

Ik heb al vaker geschreven over het gevaar van zulke trendbeschrijvingen. Hoewel professionele toekomstverkenners ook trends onderzoeken om de ontwikkelingen te begrijpen, te analyseren en te voorspellen, zet het kijken naar trends je al snel op het verkeerde been.