De verkiezingen

Eerst beloven de opiniepeilers ons een nek-aan-nekrace en vallen ze, wat mij betreft, na de uitslag, een beetje door de mand: ze hebben het bij het verkeerde eind gehad, en ik vraag me af of dat de uitslag heeft beïnvloed. De partij van Wilders werd de grootste en het lijkt op een enorme afstraffing van alles wat daarvoor zich heeft afgespeeld. Zowel in de voorgaande 12-13 jaar als de weken voor de verkiezingen.

In Bonen in de pot hou ik me altijd verre van de politiek. Maar in die gevallen daar waar het ons werk raakt, bijvoorbeeld bij beeldvorming, imago en reputatie, wil ik er nog wel eens iets over kwijt. Als het om imago van Wilders gaat, heeft hij daar de afgelopen weken hard en opvallend aan gewerkt, maar zijn reputatie van de afgelopen 25 jaar loopt hem in rap tempo achterna.

Wat me verder opviel was dat er de afgelopen week veel is gezegd en geschreven over de rol die de communicatieprofessionals en het communicatievak in het algemeen hebben of zouden moeten hebben. Meer daarover lees je in de pot.