Rebranding moet de eenheid RTL versterken

Drie letters van het merk komen prominent naar voren in internationale rebranding die nu in Nederland wordt doorgevoerd met een vertaalslag. Hoe mooi zou de timing zijn geweest. Met de fusie met Talpa zou RTL zijn nieuwe merkidentiteit presenteren om daarmee de frisse start van de onderneming te markeren.

“De introductie van de nieuwe huisstijl werd zelfs uitgesteld voor het moment dat Talpa zou aansluiten”, zegt Kim Koppenol, director Communicatie & Merkstrategie van RTL Nederland. “Maar de fusie ging niet door, waarna we heel snel hebben doorgepakt.”

RTL introduceert één nieuw logo voor alle kanalen

RTL krijgt een nieuwe visuele identiteit met één logo. Het meerkleurig logo is overal terug te zien: in de bedrijfscommunicatie en op de TV-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z, de themazenders RTL Crime, RTL Lounge en RTL Telekids en op RTL.nl en in de RTL app. RTL wil daarmee zijn kijkers, bezoekers, relaties en werkzoekenden één ervaring bieden.

Eén RTL

RTL is de voorkeursbestemming voor verhalen waar Nederland zich in kan herkennen, die verbinden, die het gesprek van de dag bepalen en de actualiteit dichtbij brengen, zo zegt de omroeporganisatie zelf. Het nieuwe veelkleurig logo focust op de veelzijdigheid van het aanbod. Het logo kleurt daarom mee met de content en weerspiegelt de verscheidenheid en diversiteit van de programma’s en het online aanbod. RTL is er voor iedereen.