Reputatie(schade)

Het was voor wat mij betreft de week van reputatie(schade): de reputatie van het kabinet loopt meer en meer averij op. De reputatie van voetballers: ook het geweld op het veld neemt hand over hand toe. En als we het toch over het voetbal hebben: de ‘supporters’, echte fans kun je ze niet noemen. Je kunt het er niet mee eens zijn hoe jouw club speelt maar dat betekent niet dat je met van alles en nog wat op het veld gooit of een speler op z’n hoofd timmert.

Tot slot noem ik nog even de spagaat van de politie: wilde een wedstrijd staken maar het ‘belang’ deed besluiten de wedstrijd toch te vervolgen. We mogen wellicht in ons land nog wel een beetje blij zijn; in Turkije liep onlangs een voetbalwedstrijd uit op een compleet slagveld.

En dan de reputatie van Pasen: eitjes verven en verstoppen, paasvuur, de bloemetjesmarkt, de Matthäus Passion en de Passion deze keer in Harlingen.

Ook Frankrijk deed z’n best: de reputatie van een stakingsland werd de afgelopen week nog eens benadrukt.