Zoenen?

Het was een week van nieuwjaarsrecepties, dan wel -borrels, en de vraag of je wel of niet iemand zal zoenen. Het ongemak van drie zoenen met collega’s, een buffet waar het lekkerste binnen vijf minuten van op is en een stijve directeur die grappig probeert te doen tijdens een (te) lange speech. Kortom, het was weer tijd voor de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie. Deze week starten veel bedrijven weer volledig op na de jaarwisseling en daar hoort de traditionele receptie vaak bij, maar niet tot ieders genoegen. Niet iedereen keek uit naar deze jaarlijkse bijeenkomst. De drie zoenen zijn sinds corona misschien wat uit de gratie geraakt, maar toch is dit nog steeds een heet hangijzer. Ook hier blijft het de vuistregel dat er veel gekeken wordt naar wat anderen doen.

Komen de drie zoenen nog terug?

“Ik denk het wel. Het duurt alleen even. Eerst moet het coronavirus ons land uit en daarmee ook de angst voor ziekteverspreiders. Daar zullen voornamelijk vrouwelijke collega’s blij mee zijn,” denkt communicatie- en conflictdeskundige Caroline Koetsenruijter.