De Week Bekeken

OpenAI

haalde de afgelopen weken het nieuws vanwege de verbeterde versie van ChatGPT, een chatbot die met ‘natuurlijk taalgebruik’ vragen kan beantwoorden en teksten kan schrijven. De chatbot is gratis te proberen. Enkele dagen na de lancering hadden al een miljoen mensen dat gedaan. OpenAI, de maker van de veelbesproken chatbot ChatGPT, verwacht in 2024 een miljard dollar omzet te halen.

En het was de week van Musk

De schorsing van journalisten op Twitter leidt internationaal tot zorgen over het berichtenplatform. Elon Musk, de nieuwe eigenaar, besloot donderdag meerdere journalisten van Twitter te gooien nadat de meesten van hen over de steenrijke ondernemer hadden bericht.

Musk zegt Twitteraccounts journalisten te herstellen na poll

Elon Musk heeft op Twitter laten weten dat de door hem geschorste accounts van journalisten hersteld zullen worden. “Jullie hebben gesproken”, schrijft de eigenaar van het platform op zijn eigen account. Hij doelt op een poll waarin hij gebruikers vroeg of de schorsing nu of pas later opgeheven moet worden. Een meerderheid van de twitteraars koos voor dat eerste.