Schreeuwende tekort aan werknemers

Oproepen op ruiten in elke winkelstraat, grote billboards op straathoeken, reclamespotjes tussen je Spotify-playlists door, bergen LinkedIn-berichtjes en ludieke wervingsacties. Door een schreeuwend tekort op de arbeidsmarkt, in vrijwel elke sector, zitten HR- en communicatieafdelingen met de handen in het haar. Maar wat werkt wel?

Hoe vind jij de beste werknemer voor jouw bedrijf? Bijna elke dag ben ik bezig met zoeken naar de beste match voor mijn klanten.

Het landschap van de arbeidsmarkt

Nieuwe werknemers komen niet meer uit zichzelf naar je toe. En met een standaard vacature op je website kom je meestal niet ver. USG MarCom Corporate Recruiters Yvonne Matze en Nicoline Cossee zien ook dat het landschap verandert. Nicoline: “We moeten tegenwoordig veel meer zoeken naar potentiële werknemers.” Voor alle 100 werkzoekenden zijn er 121 vacatures. Dat betekent dat je er als werkgever bovenuit moet springen om een kans te maken.