Easy Toys wil als nog in voetbalspel FIFA

Met de promotie van FC Emmen naar de eredivisie is de club ook terug in het populaire voetbalspel FIFA 23. Hoofdsponsor EasyToys ontbreekt daar.

Net als shirtsponsors uit de gokwereld is ook de online seksspeeltjesgigant in Veendam in de ban gedaan door de Amerikaanse spelmaker EA Sports. Dat heeft deels te maken met de aangescherpte nationale wetgeving wat betreft gokreclames. In de Franse versie van het spel zijn controversiële sponsors wel mogelijk. EasyToys was in een eerdere editie van het spel in 2021 wel zichtbaar.

EasyToys oprichter Eric Idema baalt flink dat dat dit jaar niet het geval is. “Dit ligt buiten mijn macht, maar ik heb FC Emmen gevraagd om zich hard te maken om onze naam alsnog op de shirts te krijgen.”

Binnenkamers

Vooralsnog wil FC Emmen eventuele overleggen met aan de ene kant de sponsor en aan de andere kant de uitgever van het spel graag binnenskamers houden. Geldschieter Idema heeft er overigens alle begrip voor dat kinderen niet nodeloos geconfronteerd worden met de aard van zijn broodwinning. Een felle discussie tussen club en sponsor enerzijds en voetbalbond KNVB anderzijds over het überhaupt uitdragen van de merknaam van de sekswinkel viel in 2020 in het voordeel van de Emmenaren uit. (DvhN).