Communicatie over deze vaccinatieronde schiet wederom tekort

Ook in de nieuwe vaccinatiecampagne ontbreekt het aan feitelijke informatie, vertelt communicatie- en mediastrateeg en ‘vaccinatie-omroeper’ Kirsten Verdel. “Welke prik krijg ik, heeft het voor mij als veertig- of tachtigjarige zin om hem te halen?” Volgens Verdel is de rode draad door de hele coronacampagne dat er zo weinig wordt geleerd”. Verdel: “Als je ziet van wat er twee jaar geleden niet goed ging, dan bereid je je het jaar daarna voor op een manier dat het wel goed gaat.” En dat ziet ze nauwelijks.

Doelgroepencommunicatie

Verdel pleit, met andere woorden, voor doelgroepencommunicatie. “Er zijn specifieke risicogroepen waarvan je weet dat je die echt op een specifieke manier moet bereiken, omdat ze bijvoorbeeld niet op social media zitten, of niet naar de radio luisteren of geen Nederlands spreken. Het heeft ontzettend lang geduurd voordat daar iets mee gebeurde.”