Op de valreep

Op de valreep van het jaar: december is zo’n maand waarin de focus staat op het afsluiten van het jaar. Vanuit een terugblik, wat hebben we eigenlijk allemaal gedaan, naar wat staat ons volgend jaar te wachten; de financiële boeken sluiten in de loop van deze week en dan is het jaar voorbij. 2021 was een jaar van wel en niet thuis werken, alleen maar toch samen, er mag minder, dan weer meer, en dan toch weer (veel) minder.

Een jaar van vele meningen: 17 miljoen mensen hebben niet alleen een mening over voetballen, maar ook over Max Verstappen, Marco Borsato, Mark Rutte, Hugo de Jong, de coronacommunicatie van het OMT en van de regering en over onze medemens, de wel en niet gevaccineerden.

Tot op het laatste moment: altijd aan

Het is als in de sport: in de laatste minuten van een handbal- of voetbalwedstrijd. Het belangrijkste gebeurt dan: het winnen of verliezen. En dat weet Max Verstappen nu als geen ander.

Ook in de politiek: in de slotseconden van 2021: toch nog een vorm van een kabinet. Is het in ons werk ook zo? Ik ervaar van niet: we hebben het hele jaar de tijd gehad (net als in de sport) de (wed)strijd naar onze hand te zetten, maar telkens is er iets dat dat stagneert: thuis werken, coronamaatregelen, de klant die (bijna) omvalt. Maar de communicatieprofessional blijft altijd doorgaan, de knop staat altijd aan.