Plat

Plat

Eigenlijk werken we van de twaalf maanden in het jaar er slechts negen. Niet dat we die drie maanden niet actief zijn, nee, maar het lijkt wel of de economie nagenoeg stil staat. In de zomerperiode gebeurt er heel weinig even als de periode rond een jaarwisseling. Nederland (en waarschijnlijk is het in andere landen niet anders) ligt plat. Het kabinet werkt op halve kracht, het parlement heeft reces, de bouwvak legt bouwend Nederland stil en in de communicatie- en marketingwereld is het niet anders. Een kleine opleving door de grote sportevenementen met heel veel ‘aanhaakmomenten’ maar dat is het dan wel.

Vacatures

Ik doe dit werk, het coachen en matchen, nu zo’n jaar of tien. Ja, en zo lang komt Bonen Weken ook al uit … En wat me ieder jaar weer opvalt, is, dat er nog steeds talloze organisaties zijn die juist in die periode frequent zoeken naar communicatieprofessionals. Het aanbod van vacatures is bijna iedere zomer overweldigend, terwijl kandidaten van hun vakantie genieten. Realiseren ze zich dan niet dat de kans dat je de meest geschikte kandidaat niet vindt omdat hij of zij jouw vacature niet ziet? Of denken ze misschien dat iedere communicatieprofessional in zijn/haar vakantie de vacaturesites op het strand of zwembad leest? Utopisch!