Aanslag op woning Willem Groeneveld

Twee mannen hebben een aanslag gepleegd op de woning van Sikkom-journalist Willem Groeneveld. In de nacht van woensdag op donderdag zijn meerdere molotovcocktails door het raam van z’n woning gegooid. Groeneveld wist samen met z’n partner de ontstane brand zelf te blussen. Ze bleven ook ongedeerd. 
De politie neemt de zaak hoog op. Ze zijn nu bezig met het onderzoek. De politie wil nog niet speculeren over de toedracht, zolang de recherche het onderzoek niet heeft afgerond. 

Het is niet voor het eerst

dat Willem Groeneveld te maken krijgt met intimidatie bij zijn woning. Eerder werden zijn adresgegevens al eens gedeeld. Groeneveld kreeg daarna te maken met stenen door z’n ruit en onaangename bezoekjes van mensen waarover hij een artikel had geschreven.

Verdachten snel gepakt Snel handelen van de politie en hulp van het publiek hebben zeer vlug geleid tot resultaat in de zoektocht naar de verdachten van de aanslag op de woning van journalist Willem Groeneveld. Een half etmaal zat er tussen het publiceren van de scherpe bewakingsbeelden van de aanslag met molotovcocktails op de woning van de Groninger journalist Willem Groeneveld en de arrestatie van twee verdachten gisterochtend. De mannen uit de stad Groningen van 31 en 32 jaar worden naast brandstichting verdacht van poging tot moord.