“Veel schade veroorzaakt”

Eva Jinek kwam vrijdagavond in haar programma uitgebreid terug op het gierend uit de hand gelopen cabaret-stukje van Martijn Koning uit de uitzending ervoor. Hierbij liep het slachtoffer van Martijns ‘roast’, Thierry Baudet, de studio uit. Eva vindt dat Martijn haar show veel schade toebracht.

RTL en de Jinek-redactie deden al een stukje damage control door met een excuses-verklaring te komen, maar ook Eva zelf ging er in haar show nog even uitgebreid op in. “Je verwacht bij een comedian dat het een performance is”, legde ze uit. “Je bent gewend te zitten en te luisteren en het tot je te laten komen en je wacht tot een kantelpunt, dat er iets te lachen valt. Maar ik hoorde alleen maar nare dingen en ik dacht: wanneer gaat dit gebeuren?”

Eva haalt uit

Nou, dat lachmoment kwam er niet. Ook tot verbazing van Eva. “Ik ben niet snel op mijn mondje gevallen, maar ik was stil. Flabbergasted.” De talkshowqueen van RTL is not amused. Volgens haar heeft Martijn en stukje Jinek-reputatie om zeep geholpen. “Ik ben niet blij met dit. En dit heeft veel schade voor dit programma en voor wat wij maken en daar baal ik onwijs van.”