Waar staan we na een jaar corona?

Met een jaar corona achter de rug hebben we weinig vertrouwen in het vaccinatiebeleid, zijn we moe en snakken we naar meer sociale contacten. We vinden het de hoogste tijd dat het kabinet meer prioriteit geeft aan de gevolgen voor economie en welzijn. Aan een onderzoek deden leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. De meest opvallende uitslag is het lage vertrouwen in het Nederlandse vaccinatiebeleid. Slechts een derde van de ondervraagden (37%) zegt hier vertrouwen in te hebben. De meerderheid, 61% heeft dat niet. Het lage vertrouwen is extra opmerkelijk omdat de deelnemers het onderzoek invulden in de week waarin de miljoenste prik werd gezet. Terwijl de vaccinatiecampagne op stoom lijkt te komen, blijft het imago slecht. Mensen willen zich massaal laten inenten (76%). Ze zien het als de sleutel tot een normaler leven, iets waar ze na een jaar doorzetten enorm naar uitkijken. Het steekt dat er over zoiets belangrijks weinig regie lijkt te zijn.