Ben Warner overleden

Enkele dagen na z’n 74ste verjaardag is Ben Warner overleden aan een hartstilstand. Ben was verantwoordelijk voor de communicatie voor GasTerra en ruim 20 jaar voor Gasunie. Voor de HBG en voor De Bijenkorf, was ridder in de orde van Oranje Nassau en kreeg erepenning van de stad Groningen als bijzondere verdiensten op maatschappelijk en cultureel terrein.

Naast zijn werk was hij vierdertig jaar lang bij onderwijs. Als examinator, voorzitter Onderwijsraad, docent bijeninstituten (Van der Hilst en SRM) en collegegever op diverse HBO’s en universiteiten, onder andere tien jaar interim-docent strategische communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en een compacte collegeserie aan drie universiteiten in Moskou. Hij was tien jaar voorzitter van de Contactgroep Communicatie van VNO-NCW en zes jaar van de Eurogas Communicatiecommissie. Hij was betrokken bij de sponsoring en marketing van vier internationale tentoonstellingen van het Groninger Museum, het ontstaan van het Energy Valley concept en Energy Management onderwijs in Groningen.

Bij Uitgeverij Nobelman zijn boeken ‘Communicatie, is het wel een vak?’ enCommunicatie, een allemanszaak tussen strategie en gelegenheidsdenken’. Daarnaast verschenen ‘De zachte diamant: communicatie-filosofische beschouwingen en betogen’ en ‘Ietsigheid Communicatie Vanuit Natuurkundig Perspectief’.