Crisiscommunicatie

Nederland kreeg na de aanslag in Utrecht te maken met het hoogste dreigingsniveau 5. Dat had ook impact op de crisiscommunicatie. Hoewel er nog veel feiten onduidelijk zijn, waaronder het motief, is het wel mogelijk een eerste, voorzichtige analyse te maken van de crisiscommunicatie.

Hoe beoordeelt Koen van Tankeren de crisiscommunicatie in Utrecht?
“Ik denk dat de betrokkenen een groot compliment verdienen. Voor het eerst in ons land was er een dreigingsniveau 5, dat was onbekend terrein. In deze complexe en hectische situatie is door een groot aantal mensen in verschillende organisaties intensief en professioneel samengewerkt. De druk was enorm. Dat gaat natuurlijk nooit helemaal vlekkeloos, maar de grote lijn is dat er erg goed werk is verricht.”

Meer nieuws in Bonen in de pot