Reputatie

Reputatie van Nederlands grootste bedrijven

De reputatie van Nederlandse bedrijven heeft niet te lijden gehad onder de coronacrisis. Integendeel, de reputatie van de dertig grootste bedrijven is nog nooit zo goed geweest. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau RepTrak.

RepTrak onderzoekt elk jaar de reputatie van bedrijven in verschillende landen. In Nederland onderzoekt het sinds 2007 de dertig grootste bedrijven op basis van omzet. Sinds 2016 is de reputatiescore van deze ondernemingen jaarlijks gestegen. Het Nederlandse bedrijf dat in 2020 de beste reputatie had is Philips, aldus het onderzoek. Dat is voor het veertiende jaar op rij. Op nummer twee en drie staan chipmachinemaker ASML en zuivelconcern FrieslandCampina. De grootste stijger in de lijst ten opzichte van 2019 is PostNL.