Ik mag een boon zijn als het niet zo is

Open de AD-app, sla de Volkskrant open of check NOS.nl: overal staat het corona-nieuws bovenaan. Niet zo gek, nu de omvang van de crisis steeds meer zichtbaar wordt en dichterbij komt. Waar ik normaal gesproken mijn bronnen afspeur op zoek naar relevante marketingcommunicatie invalshoeken, word ik nu geconfronteerd met de (economische) gevolgen van de coronacrisis.

Tal van al of niet deskundigen uiten hun mening ongezouten over de wijze waarop wie dan ook communiceert of zou moeten communiceren over deze crisis. Vele websites, bureaus gespecialiseerd in crisis af- en behandeling geven je vele tips. Maar leidend in dit alles is het RIVM, als een soort wijze alles wetende moeder. Het zorgend personeel geeft ons het bijna bindend advies binnen blijven!

Ik hanteer vaak de uitspraak “niets verbindt meer dan gezamenlijk juichen”. Nu valt er nu niet zoveel gezamenlijk te juichen maar de coronacrisis zorgt wel voor mooie en creatieve acties en een sterk collectief gevoel. Laten we dat vast houden als alles eenmaal voorbij is.

Al met al denk ik dat dit kon nog wel even zal duren. Bereid je maar voor op je vakantie in Tuinesië of Balconia.