Meeste berichten over coronavirus zijn betrouwbaar, maar er is ook nepnieuws.

In Bonen in de pot: Meeste berichten over coronavirus zijn betrouwbaar, maar er is ook nepnieuws. Verder in deze editie: veel over corona, Drenthe genomineerd voor Dutch Marketing Award 2020, Tilburg krijgt als eerste gemeente een eigen tune, Kim zoekt en grenzen tussen HR, marketing en communicatieafdelingen zullen vervagen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de marketing- en communicatiewereld: abonneer je dan gratis en meld je hier aan: janboon.com/nieuwsbrief/.

Er wordt veel gewaarschuwd voor nepnieuws over het coronavirus, maar de meeste gedeelde nieuwsberichten zijn betrouwbaar. De meeste links gaan naar serieuze nieuwssites, de Wereldgezondheidsorganisatie of het RIVM. Tegelijkertijd is nepnieuws honderden keren verspreid en daarmee heeft het waarschijnlijk vele duizenden mensen bereikt. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS en datajournalistiek platform Pointer van de KRO-NCRV naar nieuwsberichten die via Twitter zijn gedeeld.