Jan Boon Communicatie zoekt een senior communicatiestrateeg

Jan Boon Communicatie zoekt voor de gemeente Midden-Groningen een zeer ervaren strategisch communicatieadviseur.

Midden-Groningen is een jonge gemeente met ruim 60.000 inwoners. De gemeente is ontstaan uit de fusie tussen Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren. Wij zijn volop aan het (op)bouwen en zoeken nieuwe collega’s die zin hebben om de schouders eronder te zetten en samen te werken in onze gemeente. Bouw jij mee aan Midden-Groningen?

Team Communicatie

Team Communicatie geeft communicatieadvies aan burgemeester en wethouders, het management en de teams binnen Midden-Groningen. Daarnaast kent het team medewerkers voor online communicatie, DTP-vormgeving, representatie en kabinetsaangelegenheden. Op dit moment is er een vacature voor een zeer ervaren communicatiestrateeg. 

De belangrijkste taken:

  • Van de communicatiestrateeg wordt verwacht dat hij/zij een belangrijke bijdrage levert aan de verdere uitwerking van de positionering van Midden-Groningen in de nieuwe bestuurlijke context na de gemeentelijke herindeling, communicatiekracht levert aan de organisatieontwikkeling, (on)gevraagd communicatieadvies geeft bij complexe politiek-bestuurlijke thema’s en op een actieve wijze bijdraagt aan de verdere kwaliteitsontwikkeling van team Communicatie.

Welke eisen stellen ze?

  • Ruime werkervaring binnen de overheid in een vergelijkbare functie als strateeg.
  • Academisch werk- en denkniveau en een relevante opleiding voor deze functie.
  • Resultaatgerichte instelling gecombineerd met een ervaren en daadkrachtige werkwijze met scherp inzicht in maatschappelijke en politiek-bestuurlijke verhoudingen.
  • Je bent gericht op echt contact maken tijdens de samenwerking.
  • Je bent sterk op de volgende kwaliteiten : procesmatig, analytisch, inlevingsvermogen, overtuigingskracht en visie.
  • Je bent een zeer ervaring sparringspartner voor het team, de directie en het college van B&W.

Salaris, informatie en solliciteren Wij bieden je een zeer aantrekkelijke en dynamische functie in een gemeentelijke organisatie met grote ontwikkelingen en uitdagingen. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 5.384,- bruto per maand (schaal 12) op basis van een fulltime functie.

Stuur zo snel mogelijk je CV en motivatie naar jan@janboon.com.