Marketing als succesvolle HR-tool

“Marketing is het voorland van en voor succesvolle arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en werving. Werkgeversmerken als Booking.com, bol.com, Coolblue en Rituals drijven voorspoedig op deze aanpak.” Aldus Geert-Jan Waasdorp, chief executive officer bij het data- en technologiebedrijf Intelligence Group, expert op het gebied van arbeidsmarktmarketing en -communicatie.

Waasdorp: “Maar er is meer nodig dan alleen marketing om goed te zijn in de jacht op getalenteerde medewerkers en hun behoud voor de organisatie. De overlap is enorm en daarom kunnen marketing en recruitment nog veel van elkaar leren.” Volgens hem kruipen recruitment en marketing steeds meer naar elkaar toe. “Op beide vakgebieden streven we naar interactie met de doelgroep en conversie, maken we hero content en ontwikkelen we campagnes waarbij gedacht wordt vanuit de klant of de kandidaat. Op de huidige arbeidsmarkt is de kandidaat namelijk jouw klant. Vertel hem of haar dus continu welke waarde jij biedt. What’s in it for me? Dat is de vraag die de veeleisende kandidaat van nu stelt.” fffff