De nieuwe fase in marketing

Zelfs nu we weer teruggaan naar ‘normaal’, opereren nog altijd veel bedrijven en organisaties in de herstelmodus. Dat laat Marcel Molenaar van LinkedIn weten en deelt een aantal marketingprioriteiten die je als merk moet hebben nu we weer teruggaan naar ‘normaal’.

“De zekerheid is daarmee nog niet helemaal terug. Het (laten) groeien van je merk en het succes daarvan zijn afhankelijk van hoe sterk je het fundament van jouw merk in deze moeilijke periode hebt weten neer te zetten, met vertrouwen en geloofwaardigheid als belangrijkste pijlers van dat fundament. Een strategische benadering van marketing is daarbij key. Door deze te integreren met de lessen van het afgelopen jaar, blijft de nadruk liggen op flexibiliteit. Omstandigheden kunnen immers altijd veranderen.

Wees voorbereid op een nieuwe fase

Ondanks de veranderende behoeften van de klant, zijn ze nog altijd van jou afhankelijk in elke fase van de customer journey. Belangrijk dus om daar slim op in te spelen, zodat je de connectie met prospect en klant bevordert. Focus je daarbij op ‘mentale beschikbaarheid’ – de kans dat jouw merk te binnen schiet wanneer klanten een aankoop willen doen.

Branding is werken

aan de leads van morgen. Alhoewel veel bedrijven een bottom-funnel focus hebben en sterk leadgen-georiënteerd zijn, is het goed je te realiseren dat nieuwe aanwas op lange termijn alleen kan komen door te investeren in het merk. Dit is belangrijk voor prospects die nóg niet zover zijn dat ze producten en diensten overwegen.

Humanize de tone-of-voice van je merk
Mensen praten met mensen: zorg voor humor of emotie in je content waarmee je het publiek aanspreekt. Het raken van de menselijke snaar draagt bij aan de goodwill van klanten en resoneert met hun behoeften.”

De nieuwe fase in marketing

Zelfs nu we weer teruggaan naar ‘normaal’, opereren nog altijd veel bedrijven en organisaties in de herstelmodus. Dat laat Marcel Molenaar van LinkedIn weten en deelt een aantal marketingprioriteiten die je als merk moet hebben nu we weer teruggaan naar ‘normaal’.

“De zekerheid is daarmee nog niet helemaal terug. Het (laten) groeien van je merk en het succes daarvan zijn afhankelijk van hoe sterk je het fundament van jouw merk in deze moeilijke periode hebt weten neer te zetten, met vertrouwen en geloofwaardigheid als belangrijkste pijlers van dat fundament. Een strategische benadering van marketing is daarbij key. Door deze te integreren met de lessen van het afgelopen jaar, blijft de nadruk liggen op flexibiliteit. Omstandigheden kunnen immers altijd veranderen.

Wees voorbereid op een nieuwe fase

Ondanks de veranderende behoeften van de klant, zijn ze nog altijd van jou afhankelijk in elke fase van de customer journey. Belangrijk dus om daar slim op in te spelen, zodat je de connectie met prospect en klant bevordert. Focus je daarbij op ‘mentale beschikbaarheid’ – de kans dat jouw merk te binnen schiet wanneer klanten een aankoop willen doen.

Branding is werken

aan de leads van morgen. Alhoewel veel bedrijven een bottom-funnel focus hebben en sterk leadgen-georiënteerd zijn, is het goed je te realiseren dat nieuwe aanwas op lange termijn alleen kan komen door te investeren in het merk. Dit is belangrijk voor prospects die nóg niet zover zijn dat ze producten en diensten overwegen.

Humanize de tone-of-voice van je merk
Mensen praten met mensen: zorg voor humor of emotie in je content waarmee je het publiek aanspreekt. Het raken van de menselijke snaar draagt bij aan de goodwill van klanten en resoneert met hun behoeften.”